Onbedoeld is de Grand Prix van Eifel het eerste tweedaagse weekend van het seizoen geworden. Door dichte mist werden de vrijdagtrainingen geannuleerd en konden de coureurs maar één uurtje voor de kwalificatie in actie komen. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton vonden het leuker op deze manier.

Het concept zou eigenlijk pas uitgetest worden tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola, maar door het slechte weer in de Eifel is het plan eerder uitgetest en dat vonden Valtteri Bottas en Lewis Hamilton niet erg.

Lees ook: Van Ricciardo mag de regen komen: ‘Kan me de laatste saaie regenrace niet eens herinneren’

Hamilton ziet gelijk één voordeel. “We hoeven op vrijdag dan niet in actie te komen. Ik vond het prima op deze manier”, zegt Hamilton tijdens de persconferentie.

“In een ‘normaal’ weekend kan je de setup finetunen. Dan heb je vrijdagavond de tijd om dingen te leren over de auto en de coureur. Met meer trainingen waren we zeker sneller gegaan. Ik weet niet hoeveel sneller, maar ik vind dat er te veel trainingen zijn”, meent Bottas.

“Als er minder trainingen zijn, gaan sommige coureurs het bij het juiste eind hebben en sommige niet. Ik vind dit wel een leuk idee”, aldus de Fin.

Lees ook: Horner: ‘Ondenkbaar dat Red Bull en Alpha Tauri verschillende motoren zullen gebruiken’

Foto: Motorsport Images