Mercedes-kopstuk Toto Wolff heeft aangegeven dat zijn renstal Mercedes haar aandacht ‘geleidelijk’ naar 2014 aan het verleggen is en straks in mei ‘meer dan de helft van het personeel’ aan de auto voor 2014 aan het werk zal zijn.

In 2014 worden ingrijpende reglementswijzigingen doorgevoerd, met in het bijzonder de introductie van de nieuwe 1.6 liter V6-motoren. Met dat in het vooruitzicht is het verstandig om vroeg te beginnen met de voorbereiding op volgend seizoen, en dat doet Mercedes dan ook: “Er werken al mensen aan de auto voor 2014 en dat zullen er, geleidelijk aan, alleen maar meer worden”, zegt Wolff tegen The Sun.
“Straks in mei bereiken we het punt waarop meer dan de helft van ons personeel aan de auto voor 2014 werkzaam is”, vertelt de Oostenrijker, die weet dat dit bij andere teams niet anders zal zijn: “Het lijdt geen twijfel dat iedereen komende zomer het moment bereikt waarop de werkzaamheden voor 2014 de voorkeur krijgen boven het werk aan de huidige auto.”

“De mate waarin een team haar aandacht verdeelt, is echter wel afhankelijk van de positie waarop ze staan in het kampioenschap”, maakt Wolff een belangrijk voorbehoud. “Teams die meedingen om de titel, zullen hun huidige auto immers langer blijven doorontwikkelen.”

Of Mercedes mee kan doen om de kampioenschappen, valt nog te zien bezien, maar bovenstaande betekent sowieso niet dat Mercedes 2013 verder maar laat lopen, benadrukt Wolff.

Sterker nog, hij heeft ambitieuze doelen gesteld voor coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg én voor Mercedes als geheel: “Ik wil een plek in de top vier bij de constructeurs bemachtigen en met minstens één coureur bij de eerste vier eindigen.”