Nick Fry – de directeur van het Formule 1-team van Mercedes – heeft namens dat team de druk opgevoerd bij Bernie Ecclestone in de onderhandelingen over het nieuwe Concorde Verdrag.

De andere topteams Ferrari, McLaren en Red Bull hebben de nieuwe overeenkomst met Ecclestone al getekend, terwijl ook Lotus al akkoord is, maar Mercedes en Ecclestone steggelen nog over de voorwaarden die de commerciële uitbater van de sport het Duitse team bereid is te bieden.

In gesprek met Autosport geeft Fry nu toe dat Mercedes er niet erg gelukkig mee is dat er nog geen deal beklonken is: “We blijven onderhandelen, maar er zit niet zoveel schot in de zaak als we hadden gehoopt”, erkent hij.

Fry maakt daarbij verder duidelijk dat het in zijn ogen van belang is dat Mercedes en CVC Capital – de investeringsmaatschappij die een grote meerderheid van de aandelen in de Formule 1 in handen heeft – snel tot een akkoord moeten komen als CVC de voor later dit jaar geplande deursgang wil doorzetten om zo een deel van de sport te gaan verhandelen.

“Ik denk dat het met oog op de beursgang in het belang van CVC is om snel met ons tot een akkoord te komen, dus zij hebben ons meer nodig dan dat wij CVC nodig hebben”, stelt Fry daarom ook.

“De waarde van de Formule 1 zal namelijk afnemen als een sterk merk als Mercedes er geen deel meer van uitmaakt. Wij zijn immers één van de weinige autofabrikanten die nog in de sport actief is, terwijl we ook nog motoren leveren aan twee andere teams”, zo verwijst hij naar McLaren en Force India.

Fry en Norbert Haug, de motorsportchef van Mercedes, benadrukken daarnaast nog maar eens dat de autofabrikant gewoon in de Formule 1 wil blijven en geen plannen heeft om zich terug te trekken. “De berichten over het opdoeken van ons team, berusten op niets”, stelt Haug. “Mercedes wil actief blijven in de Formule 1”, voegt Fry daar aan toe.