Ondanks dat Mercedes en Lewis Hamilton ruim aan kop gaan in het klassement, moest het team in België haar meerdere erkennen in Ferrari en Charles Leclerc. Lewis Hamilton betitelt de Belgische Grand Prix als ‘een moeilijke race’.

Lees ook: Leclerc draagt eerste overwinning uit zijn carrière op aan Anthoine Hubert

Hamilton zat de hele race achter Leclerc en leidde zelfs eventjes de race, maar kwam uiteindelijk net wat tijd tekort om een inhaalactie te wagen. “Ik had nog wat rondjes nodig, maar 44 is natuurlijk ook mijn lievelingsgetal”, grapt Hamilton, doelend op het aantal rondjes dat gelijk was aan zijn startnummer.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

“Ik gaf alles wat ik had, maar het was een hele moeilijke race vandaag”, licht hij toe. Om vervolgens te beschrijven waar het probleem ligt: “De Ferrari was gewoon te snel op de rechte stukken om bij te houden.” Ondanks zijn verlies, is Hamilton blij voor Leclerc. “Mijn felicitaties aan Charles.”

Ook Valtteri Bottas kon geen vuist maken tegen Leclerc en eindigde achter Hamilton op de derde plek. “De racepace was niet goed genoeg, zoals we verwacht hadden”, zag Bottas het verschil al aankomen. “Ferrari was sterk, vooral op de rechte stukken. Ik heb alles gegeven wat ik kon.”

Foto: Motorsport images.