*

Mercedes ‘met wat kleine updates’ naar Japan: ‘Hopelijk een stap in de juiste richting’

Daan de Geus

Daan de Geus

8 oktober 2019 14:00

Mercedes ‘met wat kleine updates’ naar Japan: ‘Hopelijk een stap in de juiste richting’
Motorsport Images

Het team van Mercedes komt met ‘wat kleine updates’ naar Japan in een poging het momentum terug te krijgen nu Ferrari de laatste races het snelst is geweest. Dat vertelt teambaas Toto Wolff.

Nadat Ferrari de Grote Prijzen van België, Italië en Singapore won, sloeg Mercedes in het Russische Sotsji terug met een dubbelzege, maar eigenlijk was Ferrari óók daar het snelst. “Die één-twee voelde natuurlijk geweldig”, erkent Wolff, die echter ook moet toegeven dat ‘de dubbelzege in Sotsji niets verandert aan het feit dat Ferrari een sterkere start van de tweede seizoenshelft kent dan wij’.

Luister: Podcast – F1 Aan Tafel: ‘Mercedes gaat feestje Honda verstieren’

“Wij komen daarom met wat kleine updates voor de auto naar Japan”, verklapt Wolff. “Hopelijk betekenen die updates een stap in de juiste richting.” Of de updates komend weekend werken of niet, Wolff weet hoe dan ook dat Mercedes geen steken kan laten vallen op Suzuka. “We moeten absoluut het maximale uit de auto en banden halen om mee te kunnen doen om de overwinning.”

Wat overwinningen op Suzuka betreft heeft Mercedes de laatste jaren overigens niet te klagen: sinds het begin van het hybridetijdperk in 2014 heeft het elke editie van de Grand Prix van Japan gewonnen. “We hebben hier inderdaad een goed track record, maar verwachten dat het dit jaar lastig wordt, gezien hoe sterk onze rivalen zijn. Het zal dus weer een zeer felbevochten strijd worden, maar daar kijken we juist naar uit”, aldus Wolff.

Lees ook: Wolff over Mercedes-cultuur: ‘Niemand wordt ontslagen omdat ze een fout maken’

Lees meer over

Mercedes Wolff