*

Mercedes nog niet tevreden: ‘We hebben nog veel werk voor de boeg’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

23 november 2018 19:08

Mercedes nog niet tevreden: ‘We hebben nog veel werk voor de boeg’
Sutton Images

Mercedes zat er niet slecht bij vandaag. Tijdens de eerste training moest de Duitse renstal Red Bull nog voor zich dulden, maar aan het einde van de tweede training stond een Mercedes-rijder (Valtteri Bottas) als vanouds weer bovenaan.

Lewis Hamilton was nog niet helemaal tevreden over zijn wagen. © Sutton Images.

De testsessies voor de laatste Grand prix van het jaar worden vaak gebruikt om alvast wat onderdelen voor volgend jaar uit te testen. Dat deed Mercedes vandaag ook. “Maar we hebben ook de gewone voorbereidingen uitgevoerd”, aldus engineer Andrew Shovlin. “We hebben ook de power-unit aan een aantal checks onderworpen en voor zover ziet alles er goed uit. Je hebt altijd wel wat oververhitting in de eerste vrije training, maar verder werkte de wagen prima.”

De eerste training verliep nog niet helemaal naar wens, maar in de tweede sessie stond Bottas ‘gewoon’ weer bovenaan. “In de tweede vrije training hebben we een normaal programma afgelopen en zag de wagen er wat competitiever uit, vooral in de lange runs”, vervolg Shovlin. Hij benadrukt het belang van de kwalificatie in Abu Dhabi. “Vooralsnog ziet het ernaar uit dat het ontzettend dicht op elkaar zit tussen Ferrari, Red Bull en ons. We hebben zeker nog niet alles perfect voor elkaar, dus we zullen hard werken om dat laatste beetje voor elkaar te krijgen om zo op de eerste rij te kunnen starten.”

Valtteri Bottas was de snelste man van de dag. © Sutton Images.

Valtteri Bottas is uiteraard tevreden over zijn dag, waarin hij de snelste man was. “De tweede training was heel erg goed, de wagen deed precies wat ik wilde. De eerste training was iets minder goed, maar dat is eigenlijk altijd zo hier. Ik ben blij dat de wagen goed werkte in de avondsessie, want het is ontzettend moeilijk om nog wijzigingen te testen in de derde training. We hebben zeker een hoop geleerd vandaag, vooral in de avondsessie en er zijn genoeg zaken om nog te verbeteren voor de kwalificatie en de races. Het is leuk om bovenaan te staan, maar we moeten nu nog beter presteren. Mijn doel voor dit weekend is om het resultaat van afgelopen jaar te herhalen (een poleposition en overwinning, red.)

Lewis Hamilton was nog niet helemaal tevreden over de wagen. “Over het algemeen was het een goede dag, ook al was de eerste sessie niet geweldig. Net als iedereen hadden we in het begin problemen met de banden. Er was een groot verschil in baantemperatuur tussen de twee sessies. De tweede sessie was veel representatiever voor de kwalificatie en race, dus training één en drie zeggen eigenlijk vrij weinig. In de tweede training hebben we veel verbeteringen doorgevoerd en was ik veel blijer met de wagen, maar er is nog genoeg te doen. Red Bull leek snel in de trainingen en meestal zijn ze dat dan ook in de races, dat zal dit weekend ongetwijfeld hetzelfde zijn.”