Mercedes bevestigde vandaag opnieuw het op drie na beste team in de Formule 1 te zijn. Nico Rosberg en Michael Schumacher vertrekken morgen gebroederlijk vanaf de vierde startrij.

Voor Rosberg was de weg daarnaartoe redelijk rechtdoorzee. Schumacher moest er iets harder voor werken. In Q1 eindigde hij op de zeventiende plaats, maar door het gat ten opzichte van de drie nieuwere teams en het wegvallen van Rubens Barrichello met een motorprobleem hoefde de Duitser zich geen zorgen te maken.

Aan het begin van Q2 kreeg Schumacher een richttijd mee van het team en die bleek inderdaad precies voldoende om zich van een plaats in de toptien te verzekeren. Meer dan een achtste plaats was volgens de Duitser niet mogelijk.

“Het was een vrije normale kwalificatie”, aldus Schumacher. “We hadden niet veel over. Ik verwacht ook een redelijk standaard race. De banden zouden hier geen probleem moeten vormen. Al is het wellicht een voordeel voor ons dat het gedurende de race wat koeler wordt aangezien we wat moeite hebben met de hogere temperaturen.”

Zijn teamgenoot denkt daar anders over. “Naarmate de temperatuur daalde, werd het moeilijker om de banden aan de praat te krijgen”, zegt Rosberg. “Daarnaast had ik veel verkeer voor me zodat ik ze niet optimaal kon opwarmen. Daardoor heb ik niet het maximale uit de kwalificatie kunnen halen. Dat is jammer, maar het belooft een leuke race te worden.”