Michael Schumacher en Nico Rosberg, de coureurs van Mercedes GP, zijn er erg gelukkig mee dat hun team zich op technisch vlak heeft versterkt met Geoff Willis en Aldo Costa.

Mercedes kondigde eerder deze week aan dat de zeer ervaren Willis vanaf 17 oktober in dienst zal treden als technology director, terwijl Costa – die eerder voor Ferrari werkte – vanaf 1 december aan de slag gaat als engineering director.

De komst van deze twee ervaren krachten stemt zowel Schumacher als Rosberg tevreden. “Dit is geweldig nieuws”, zegt Rosberg tegen Autosport. “De boodschap die we hiermee uitdragen is ook duidelijk, en dat is dat Mercedes bereid is om te doen wat nodig is om kampioen te worden”, vervolgt hij.

“Aldo en Geoff zijn echt twee toppers”, vindt Rosberg, die blij is dat Mercedes – dat ook in haar tweede seizoen nog niet echt potten kan breken – actie onderneemt: “Het team heeft duidelijk door dat we niet op koers lagen om de wereldtitel te winnen, dus ze doen er nu alles aan om Mercedes een zo sterk mogelijke formatie te maken.”

Schumacher laat woorden van gelijke strekking optekenen: “We weten dat we sterker moeten worden als we het tegen de topteams willen opnemen, en met de komst van Aldo en Geoff worden we dat ook.”

“Ik ken Aldo nog uit mijn tijd bij Ferrari en onze teambaas Ross Brawn kent hem ook goed. Werken met Geoff wordt een nieuwe ervaring voor me, maar hij heeft voor een vorige incarnatie van dit team gewerkt. Ik verwacht dan ook dat ze allebei snel hun draai zullen vinden bij Mercedes en dat Ross erin gaat slagen om het beste uit deze twee kerels te halen.”