Mercedes’ updates lijken goed te werken en het team maakt vooralsnog de dienst uit in Barcelona. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas eindigden zowel in VT1 als VT2 als eerste en tweede.

“De eerste vrije training verliep heel, heel goed. De tweede was een stuk uitdagender – door de windvlagen die opstaken en door hoe glad de baan ineens was – maar alsnog leuk”, zegt Hamilton, die twee keer bovenaan eindigde en dus wel reden tot lachen heeft.

Volgens de Brit heeft Mercedes verder geweldig werk gedaan met de omvangrijke updates die het heeft gebracht. “Dit raceweekend is verder sowieso een stuk beter begonnen dan het vorige, in Sotsji, waar ik heel blij mee ben”, kaart Hamilton aan. Volgens Hamilton blijft het wel hard werken, voor hem én Mercedes om vooraan te blijven.

Bottas
In de andere Mercedes was Bottas twee keer tweede. “Een belangrijke dag, gezien alle updates die we op de auto hadden. Het ging erom die te evalueren en ze lijken het goed te doen”, stelt hij tevreden vast.

Desondanks wil de Fin niet op de zaken vooruit lopen. “Het is nog te vroeg om te zeggen waar we staan, ook al loopt alles vooralsnog lekker. Het is natuurlijk altijd fijn een raceweekend voortvarend te beginnen, maar zaterdag en zondag zijn de dagen die tellen. Hopelijk lukt het dan nog wat meer performance eruit te halen.”