Nyck de Vries blijft indruk maken op het team van Mercedes – elke keer wanneer hij in één van haar Formule 1-wagen stapt zelfs, zegt head of trackside engineering Andrew Shovlin.

De Vries nam afgelopen vrijdag natuurlijk de eerste vrije training voor zijn rekening in Lewis Hamiltons bolide, maar heeft eind 2020 én 2021 ook al testdagen afgewerkt voor het kampioenschapsteam. “We zijn elke keer als hij instapt weer onder de indruk van hem”, vertelt Shovlin.

Podcast: ‘Nyck de Vries heeft laten zien dat als de kans op de Formule 1 er komt, hij er staat’

Afgelopen vrijdag, toen De Vries 23 ronden reed en een negende tijd liet noteren, was dat niet anders. “Nyck snapt de volgorde, weet wat we willen: geen fouten maken en niet crashen, dat hij zich op het testprogramma concentreert én dat hij snel is”, somt Shovlin op.

“Hij heeft vrijdag laten zien dat het met het eerste en tweede wel goed zit en het derde ging ook heel behoorlijk. Nyck was snel en heeft nuttig werk voor ons gedaan. Hij is een heel goede coureur”, vindt Shovlin, die ziet dat de Nederlander zich goed ontwikkelt: “Hij verbetert zich elke keer achter het stuur.”

Lees ook: Wolff legt uit waarom het lastig is De Vries aan een Formule 1-zitje te helpen