Mercedes heeft besloten haar protest tegen de straf waardoor Nico Rosberg de tweede plek in Engeland aan Max Verstappen verloor, in te trekken.

Rosberg kreeg na de race op Silverstone tien seconden straf. Dit omdat Mercedes, toen er een probleem met de versnellingsbak ontstond, Rosberg instructies gaf die in strijd zijn met de radiorestricties.

Zo oordeelde de wedstrijdleiding althans. Rosberg verloor zodoende de tweede plek aan Verstappen, maar Mercedes diende vervolgens een ‘intentie tot protest’ tegen de straf in bij de wedstrijdleiding.

Door dit te doen, had Mercedes tot en met donderdag de gelegenheid een officieel bezwaar tegen de straf in te dienen. Het team heeft nu echter toch besloten dat niet te doen en de straf te accepteren.

Rosberg blijft zo als derde geklasseerd in de uitslag van de Grote Prijs van Engeland, terwijl Verstappen tweede blijft. Winnaar Lewis Hamilton staat nu nog maar één punt achter Rosberg in het WK.

Rosberg kreeg de straf omdat in het sportief reglement staat dat een team een coureur wel technische instructies mag geven over de boordradio, maar niet ‘mag helpen bij het besturen van de auto’.

Dat het team Rosberg instrueerde op een andere instelling over te stappen, was dus oké. Dat het hem daarna vertelde de zevende versnelling over te slaan, niet. Dit zag de FIA als het geven van rijhulp.