Begin maart lanceerden zeven teams een statement tegen de regeling die de FIA met Ferrari had getroffen. De teams dreigden met een rechtzaak tegen regeling tussen FIA en Ferrari. Mercedes trekt zich nu terug uit die ‘club van zeven’.

De zeven niet-Ferrari-aangedreven teams deelden op 4 maart eenzelfde statement waarin ze de werkwijze van de FIA in vraag stelden. “Na maanden van onderzoek dat door de FIA werd uitgevoerd naar aanleiding van vragen van andere teams, hebben we er sterk bezwaar tegen dat de FIA een vertrouwelijke schikkingsovereenkomst met Ferrari sluit om deze kwestie af te ronden”, luidde het statement.

Lees ook: Zeven teams dreigen met rechtzaak na afspraken tussen FIA en Ferrari

De teams wilden duidelijkheid en transparantie, als die er niet zou komen dreigden ze met een rechtzaak. “Bovendien behouden wij ons het recht om rechtsmiddelen te gebruiken, binnen de wetten van de FIA en voor de bevoegde rechtbanken”, klonk het. Nog geen twee weken later maakt Mercedes bekend dat het zich terugtrekt uit het zaak.

Dat Mercedes zich terugtrekt, valt niet in goede aarde bij de andere teams. Zij verliezen de steun van de wereldkampioen, initieel een van de drijvende krachten achter het gezamenlijk statement. “Zij waren de voornaamste voortrekkers (achter het statement, red.), nu trekken ze zich terug en laten ze ons in de steek”, vertelde een van de teambazen aan RaceFans.

Lees ook: Marko: ‘Gedrag van FIA in Ferrari-zaak is een schandaal’

Mercedes trekt zich terug

© Motorsport Images