Mercedes heeft haar overeenkomsten met teambaas Toto Wolff en bestuursvoorzitter Niki Lauda verlengd. De heren liggen nu tot en met 2020 vast.

De vorige deals van Wolff en Lauda met het Duits-Engelse Formule 1-team zouden eind 2017 aflopen, maar zijn dus met drie seizoenen verlengd, tot en met 2020.

Niet geheel toevallig is (eind) 2020 ook wanneer de overeenkomst tussen Mercedes en de Formule 1 afloopt. Over Mercedes’ commitment aan de sport voor daarna, moet nog onderhandeld worden.

Dat Mercedes tot dan verder wil met Wolff en Lauda, is weinig verrassend. Onder leiding van de twee Oostenrijkers won het team de afgelopen drie jaar telkens zowel de rijders- als constructeurstitel.

“De resultaten hebben onze verwachtingen overtroffen”, zegt Dieter Zetsche, ceo van het overkoepelende Daimler, waarbij hij Wolff en Lauda prijst voor hun sleutelrollen daarbij.

“Het is goed nieuws dat Toto en Niki blijven en deze nieuwe overeenkomsten zijn ook erg belangrijk voor de continuïteit van ons Formule 1-programma voor de komende vier jaar”, benadrukt Zetsche.

Uiteraard zijn Wolff en Lauda, die behalve kopstukken ook aandeelhouders in het Mercedes Formule 1-team zijn, eveneens in hun nopjes met de nieuwe deals.

“De laatste jaren horen bij de meest plezierige die ik in de Formule 1 heb gehad”, zegt Lauda. “Toto en ik vormen een perfect duo en werken met een geweldig team, dat op elk vlak succes heeft geboekt.”

“Ik ben Dieter en de andere Daimler-bestuurders erg dankbaar voor het vertrouwen”, vervolgt Lauda, terwijl ook Wolff het collectief prijst en verder laat weten het een privilege te vinden het team te leiden.