*

Mercedes verruilt DTM voor Formule E

Chantal Boezaard

Chantal Boezaard

1 jaar geleden

Mercedes verruilt DTM voor Formule E
Sutton Images

Mercedes heeft bekendgemaakt dat het zich eind volgend jaar compleet terugtrekt uit de DTM en zich met ingang van 2019 gaat richten op de deelname aan de Formule E. 

Mercedes is sinds de heroprichting van de DTM in 2000 een vaste waarde in het Duitse toerwagenkampioenschap. Maar het is tijd voor wat anders, zegt Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. “We willen graag nieuwe projecten ontdekken.”

Mercedes heeft sinds 2000 zeven titels gepakt in de DTM, waarvan de laatste in 2015 met huidig Sauber-coureur Pascal Wehrlein. “Onze jaren in de DTM worden altijd herinnerd als glorietijden voor Mercedes in de motorsportgeschiedenis”, zegt Wolff. “We kunnen met trots terugkijken op onze tijd in de DTM, dankzij de inzet van al onze medewerkers, teams en coureurs. Maar het is nu tijd voor de volgende stap, in een nieuwe richting.” Bij het verlaten van de DTM blijven alleen Audi en BMW nog achter in het toerwagenkampioenschap.

Sinds de oprichting van de elektrische Formule E-klasse is het wachten op de deelname van Mercedes. Toch duurde het langer dan verwacht. “Mercedes richt zich nu tot de elektrische automarkt”, legt Jens Thiemer, marketing director van Mercedes uit. “Formule E is een grote stap om te laten zien dat Mercedes ook goed kan presteren met een elektrische krachtbron en het grote publiek daarmee kennis te laten maken.”

Wolff ziet het vooral als een nieuw en interessant project voor het bedrijf. “Wij willen voorlopers zijn op dit gebied het maximale eruit halen door te blijven innoveren. Dit is goed mogelijk in dit soort takken van de autosport, net als in de Formule 1 moet je je blijven ontwikkelen om een goede auto neer te zetten. Ik ben blij dat we de tijd krijgen om ons goed voor te bereiden op onze deelname vanaf seizoen 2019/2020. Dit geeft ons de kans om de Formule E volledig te begrijpen.”

Oprichter en CEO van de Formule E, Alejandro Agag is blij met de komst van Mercedes. “Dit laat zien dat de autowereld aan het veranderen is, we zien een transformatie op de weg, naar elektrisch rijden. Formule E symboliseert deze transformatie, zodat we samen met de autofabrikanten voor betere en betaalbaardere elektrische auto’s kunnen zorgen.”

Gerelateerd