*

Mercedes ziet ‘risico’ in McLaren-deal: ‘Misschien zetten zij de benchmark voor ons’

Laurens Stade

Laurens Stade

9 oktober 2019 15:25

Mercedes ziet ‘risico’ in McLaren-deal: ‘Misschien zetten zij de benchmark voor ons’
Motorsport Images

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft toe dat het een ‘risico’ is om McLaren vanaf 2021 van krachtbronnen te voorzien. De Oostenrijker ziet in de Britse renstal een stevige concurrent voor de toekomst, maar de voordelen wegen op tegen het risico dat McLaren beter zal zijn dan Mercedes.

McLaren maakte recentelijk bekend dat het contract met Renault na 2020 niet verlengd zou worden. Direct daarna kwam de bekendmaking dat de Britse renstal vanaf 2021 met Mercedes-motoren zal gaan rijden. Ondanks dat McLaren sinds 2012 niet meer gewonnen heeft, gelooft Mercedes-teambaas Toto Wolff in de potentie van het team.

”In 2021 begint een nieuw tijdperk met een veld dat dichter bij elkaar ligt”, zegt Wolff tegen Motorsport.com. ”Wij geloven dat we vanaf de krachtbron-kant meer kunnen leren, zeker met een competitief klantenteam erbij naast de twee die we al hebben”, verwijst Wolff naar Racing Point en Williams.

Lees ook: McLaren bevestigt Mercedes-deal: ‘Van 2021 t/m minstens 2024 samenwerken’

De Mercedes-teambaas gelooft dat McLaren enorme voortgang zal boeken en met de nieuwe regels in 2021 Mercedes een serieuze uitdaging kan bieden. ”We schatten McLaren zeer sterk in. De stappen die dankzij Zak Brown en Andreas Seidl zijn gezet zien er zeker veelbelovend uit. De voordelen wegen op tegen de potentiële tekortkomingen van het vechten tegen een stevige concurrent als McLaren in de toekomst”, aldus Wolff.

Volgens de Mercedes-teambaas waren er meer argumenten vóór de deal met McLaren dan tegen, al weet hij dat er een risico bij komt kijken. ”We hebben geleerd dat het een voordeel is om meer krachtbronnen te hebben. Het is misschien een logistieke kwestie, want iedereen moet op hetzelfde moment aangeleverd krijgen. Maar er zitten meer voordelen aan voor in de toekomst, zoals een financieel voordeel. Kortom, er zijn genoeg voordelen. Er is wel een risico dat als McLaren het goed doet, ze hard pushen en misschien wel de benchmark zetten dat ze zeggen dat het met dezelfde krachtbron is en dat we ons werk niet goed doen”, aldus Wolff.

Lees ook: Mercedes ‘met wat kleine updates’ naar Japan: ‘Hopelijk een stap in de juiste richting’

 

Lees meer over

Mclaren Mercedes Wolff