Roberto Merhi heeft ploeggenoot Will Stevens geklopt in de strijd om de laatste startrij. De Engelsman moest ruim een halve seconde toegeven op de Spanjaard.

Roberto Merhi is vanzelfsprekend opgetogen over het feit dat hij zijn teamgenoot en enige directe concurrent achter zich heeft weten te houden: “Ik had een hele goede kwalificatie vandaag. Het hele weekend verloopt tot nu toe erg lekker voor mij. De race van morgen wordt desondanks een zware opgave, maar ik denk dat we ons, geholpen door de koelere omstandigheden, nog wat moeten kunnen verbeteren.”

“Het zou mooi zijn als we het team morgen onder moeilijke omstandigheden een mooi resultaat cadeau kunnen doen. Zo kunnen we met een positief gevoel de zomerstop ingaan.”

Waar Merhi tevreden is met zijn weekend tot nu, moet Will Stevens erkennen dat zijn weekend vooralsnog stroef verloopt: “De hoge temperatuur hindert de balans van de auto, waardoor ik maar er maar moeilijk vertrouwd mee raak.”

“De kwalificatie verliep vandaag zozo. Mijn eerste run was niet goed, aangezien ik een fout maakte in de snelle bocht achterop het circuit. Daardoor kwam alles aan op mijn tweede run, maar ook die verliep helaas niet vlekkeloos. Het was dus bepaald geen ideale kwalificatie voor mij. Het gat naar Roberto is echter niet heel groot, dus we zullen zien wat ik tijdens de race nog klaar kan spelen ten opzichte van hem.”