Roberto Merhi heeft zijn terugkeer bij Manor niet kunnen bekronen met een goed resultaat. De Spanjaard finishte in Abu Dhabi op drie ronden achterstand als negentiende en laatste.

Merhi werd gedurende een groot deel van de tweede seizoenshelft vervangen door Alexander Rossi. Omdat die Amerikaan nog GP2-verplichtingen had, mocht Merhi in Abu Dhabi nog één keer instappen – zonder veel succes dus. “Niet bepaald het seizoensslot dat ik in gedachten had”, treurt Merhi. “Het was een teleurstellende race.”

De wedstrijd begon voor Merhi al niet makkelijk, want hij moest vanuit de pitstraat starten doordat het team in het parc fermé aan de auto had gesleuteld. “Daarna reed ik in de eerste stint flatspots op mijn banden”, vertelt Merhi. “We hadden al het hele weekend last met de remmen.”

Stevens

Teamgenoot Will Stevens gaat met een fijner gevoel op vakantie. De Brit eindigde op het circuit waar hij vorig jaar debuteerde als achttiende, één ronde voor Merhi. “Ik ben blij heel blij dat we het seizoen goed hebben besloten, met opnieuw een dubbele finish”, zegt Stevens. “Een mooie beloning voor het team na een lang en zwaar seizoen.”

Stevens staat nog even stil bij het vertrek van teambazen John Booth en Graeme Lowdon, die in Abu Dhabi voor het laatst aan het roer stonden bij Manor. “Ik wil het hele team bedanken”, aldus Stevens, “maar vooral John en Graeme, van wie we vandaag afscheid nemen.”