Roberto Merhi komt ook bij de Grand Prix van Monaco in actie voor Manor. Dat meldt de sportief directeur van de renstal Graeme Lowdon.

Merhi werd vlak voor de openingsrace in Melbourne gestrikt voor het tweede Manor-stoeltje. De Spanjaard hoeft naar verluidt geen geld mee te brengen om voor het Britse team te racen en zijn contract loopt niet tot het einde van het seizoen, maar Lowdon ziet nog geen reden om zijn coureur te vervangen.

“Ik zie voorlopig niets veranderen”, zegt Lowdon tegen Autosport. “We hebben als team veel werk te doen om onze achterstand in te lopen. De coureurs moeten dus gewoon hun best doen en presteren.”

Dat Merhi vooralsnog duidelijk zijn meerdere moet erkennen in teamgenoot Will Stevens, die hem in alle kwalificaties en races waarin de Manor-coureurs allebei in actie kwamen te snel af was, speelt voor Lowdon dus blijkbaar geen rol. Hij ziet de 24-jarige Merhi ook na Monaco nog wel in de auto.

“We hebben geen ultimatum gesteld of iets dergelijks”, legt Lowdon uit. “We moeten gewoon kijken hoe de zaak zich ontwikkelt. We moeten ook niet de nadruk leggen op de fouten die de rijders maken, het gaat er nu gewoon om dat ze op normale wijze hun rondjes maken.”