*

Merhi racet in Melbourne voor Manor

Daan de Geus

Daan de Geus

10 maart 2015 07:22

Merhi racet in Melbourne voor Manor
Racepictures

De Spanjaard Roberto Merhi is door Manor bevestigd als coureur, al gaat het vooralsnog om een deal die hem alleen voor de Grand Prix van Australië een racezitje geeft.

Desondanks is Merhi, die ook al een contract op zak heeft om dit jaar in de Formule Renault 3.5 te racen voor PONS, zeer content, zo laat hij weten: “Er komt een droom voor me uit. Het is geweldig dat ik nu eindelijk een heel raceweekend mag afwerken, in plaats van alleen een vrije training”, jubelt de coureur die vorig jaar als testrijder voor Caterham tot drie keer toe aan een vrije training meedeed.

Merhi is alle betrokkenen zeer dankbaar, waarbij hij niet in de laatste plaats zijn ‘oude vrienden’ bij Manor bedankt, want hij reed in 2009 Formule 3 voor Manor. Merhi erkent daarbij dat het lastig wordt voor hem en zijn teamgenoot Will Stevens om in Australië competitief te zijn met een in recordtempo aan de nieuwe regels aangepaste 2014-auto en een oude Ferrari-motor: “Maar we gaan desondanks onze uiterste best doen er wat van te maken.”

Een goede prestatie zou ook voor Merhi zelf zeer welkom zijn, want dat kan hem helpen om zijn zitje na de seizoensopener te behouden, benadrukt hij: “Ik hoop dat deze one-off me helpt in mijn zoektocht naar sponsoren, want die heb ik nodig als ik verder wil met Manor. Deze race is dan ook erg belangrijk voor mijn kansen voor de rest van het jaar”, realiseert de aanstaande debutant zich.

King
Behalve dat Manor Merhi heeft gestrikt voor de openingsrace, heeft het ook een testrijder vastgelegd: Jordan King. De aanstelling van de jonge Brit, die dit jaar verder in de GP2 zal racen, is geen verrassing, want zijn vader – zakenman Justin King – is als bestuursvoorzitter en adviseur betrokken bij Manor. Naar eigen zeggen heeft Justin King echter niet in het voormalige Marussia-team geïnvesteerd.

Gerelateerd