Roberto Merhi heeft zijn Manor-teamgenoot Will Stevens voor het eerst in een kwalificatie geklopt, nadat hij de Brit tijdens het vorige raceweekend, in Monaco, ook al voor het eerst in een race versloeg.

“Dit is een goede stap vooruit voor me”, verklaart Merhi, die 24 duizendsten sneller was dan Stevens. “Ik voel me lekker op dit circuit en ben erg gelukkig met mijn kwalificatie”, vervolgt de Spanjaard. “We hebben de set-up van de auto de laatste races steeds verder verbeterd en ik voel me dan ook steeds zekerder achter het stuur, waardoor ik meer durf te pushen.”

“Nadat ik al een degelijke eerste run had gedaan, wist ik dan ook dat er nog meer in zat voor de tweede. Alleen in de laatste bocht, wist ik daarbij al twee tienden te winnen. Ik ben echt heel tevreden en kan niet wachten op de race van zondag.”

Stevens
Teammakker Will Stevens heeft ook zin in de race, want hij heeft zijn auto primair daarvoor afgesteld, zo vertelt hij. “Aangezien ik me op race pace heb geconcentreerd, verwacht ik dan ook dat de auto me zondag een stuk beter zal bevallen. Vandaag voelde ik me – in vergelijking tot tijdens eerdere raceweekends – namelijk niet op en top op mijn gemak met de balans van de auto, al was het ook weer geen slechte kwalificatie.”

De race kan volgens Stevens overigens ook wel eens een stuk interessanter worden dan de Grands Prix waarin hij doorgaans alleen met teamgenoot Merhi kan vechten: “Want dit is een race waarin de safety car nog wel eens een rol speelt, dus er kunnen zich kansen voordoen en we moeten zorgen dat we die dan pakken. Wat verder ook spannend is, is dat we Jenson Button en Max Verstappen door hun gridstraffen achter ons hebben staan.”