Roberto Merhi heeft afgelopen weekend tijdens de World Series-race op de Red Bull Ring geen reclame voor zichzelf gemaakt. De Formule1-coureur van Manor trapte vlak voor de finish op de rem, waardoor Nicholas Latifi op volle snelheid op de Spanjaard knalde. Een horrorcrash was het gevolg.

Oliver Rowland was zojuist gefinisht, gevolgd door Dean Stoneman en Nederlander Nyck de Vries. Merhi eindigde de race als vierde, maar in plaats van normaal over de streep te rijden, leek het alsof hij bij de pitmuur stopte. Hij stond zo goed als stil toen Nicholas Latifi en Tom Dillmann de bocht om kwamen. Zij waren nog in gevecht voor positie vijf toen Latifi vol op de auto van Merhi knalde.

Ongedeerd

Wonderwel bleven beide coureurs ongedeerd. Voor Merhi had het voorval wel een staartje: hij werd beschuldigd van gevaarlijk rijden en voor de eerste race gediskwalificeerd en de tweede race geschorst. De Spanjaard reageerde na afloop opvallend luchtig op het incident. In een verklaring liet hij weten opgelucht te zijn dat Latifi ongedeerd was, maar zijn straf buiten proporties te vinden.

Straf

Merhi: “Met mijn straf ben ik het niet eens. Het weerhield me ervan te strijden om de zege in de tweede race. Als je de beelden bekijkt, is het ook duidelijk dat ik me richting de pitmuur beweeg. Dit was puur toeval, een jammerlijke samenloop van omstandigheden. Er was geen nalatigheid om de straf te rechtvaardigen.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.