Roberto Merhi maakte in Maleisië zijn Formule 1-debuut voor Manor, maar de Spanjaard weet nog niet of zijn eerste optreden wel een vervolg krijgt: “Ik hoop dat ik in China weer mag rijden.”

Merhi werd vlak voor de seizoensopener in Australië vastgelegd door Manor. Volgens de coureur had zijn deal in principe alleen betrekking op die Grand Prix, al liet het team van Manor opteken dat het hem had gecontracteerd voor ‘de eerste races van het jaar’.

In Australië kwam Merhi hoe dan ook niet aan rijden toe, aangezien Manor met grote technische problemen te maken had. Manor hield voor Maleisië echter vast aan de 24-jarige Merhi, die zo een herkansing kreeg en op Sepang alsnog zijn Formule 1-debuut kon maken, waarbij hij als vijftiende finishte.

Merhi, die naar eigen zeggen geen geld meebrengt – ook al betaalde hij vorig jaar naar verluidt flink voor een testzitje bij Caterham – weet echter dat zijn dagen wel eens geteld kunnen zijn als er bij Manor een coureur aanklopt die wel (of meer) geld meeneemt, zo vertelt hij aan de Spaanse pers.

“Ik hoop echter dat ik het vertrouwen van het team blijf genieten en ik snel te horen krijg dat ze willen dat ik ook in China voor ze race”, zegt Merhi, die hoe dan ook al een andere baan heeft, want hij rijdt dit jaar ook in de Formule Renault 3.5 en moet daarvoor vandaag en morgen zelfs al testen.

In principe hoeven Merhi’s verplichtingen in de World Series by Renault geen groot probleem te zijn. De enige Formule Renault 3.5-race die samenvalt met een wedstrijd op de Formule 1-kalender, is die in Monaco, want het Prinsdom wordt in hetzelfde weekend door beide klassen aangedaan.

Hoewel hij hoopt op verdere Grand Prix-deelnames met Manor, laat Merhi weten dat hij Manor ongeacht of het daarvan komt ‘heel dankbaar is’: “Want het team heeft me geholpen mijn droom om Formule 1 te rijden werkelijkheid te maken.”