Over anderhalve maand begint op het circuit van Hockenheim het eerste seizoen van de W Series. Dat is een raceklasse enkel en alleen voor vrouwen. De klasse moet dienen als opstapje naar een verdere carrière in de autosport. Om te bepalen wie mag deelnemen aan de W Series, werden verschillende selectiedagen gehouden. De definitieve selectie vindt volgende week plaats, na een laatste test van vier dagen. Bij de overgebleven coureurs bevinden zich vier Nederlandse vrouwen. Vandaag maakte de organisatie de wagen voor het eerste seizoen bekend.

De W Series reist dit weekend af naar Almeria in het zuiden van Spanje. Daar zullen de overgebleven kandidates kennismaken met de bolide voor komend seizoen. Dat is een Tatuus T-318, dezelfde wagen als de Formule 3 in 2018 gebruikte. De wagens hebben vijf opvallende livery’s, die vandaag bekend werden gemaakt. Daarop is een prominente plaats voorzien voor de naam en nationale vlag van de coureur. Bij die overgebleven kandidates zitten vier Nederlandse coureurs: Stephane Kox, Milou Mets, Shirley Van Der Lof en Beitske Visser.

(tekst loopt door onder foto)

Foto: W Series

Zaterdag beginnen de overgebleven 28 kandidates aan de laatste vier testdagen op het circuit van Almeria. Daar wordt op meer gelet dan enkel rondetijden. “Natuurlijk meten we rondetijden, en de snelheid van de coureurs zal belangrijk zijn. Maar we letten ook op hun verbetering doorheen de test, en de manier waarop ze samenwerken met engineers en monteurs. Daarnaast kijken we ook naar de conditie en consistentie over lange runs,” legt racedirecteur Dave Ryan uit.

Op donderdag 28 maart weten we welke 18 vrouwen deelnemen aan het eerste seizoen van de W Series. De winnares van dat seizoen wint een half miljoen dollar. De vrouwenklasse rijdt op 19 en 20 juli 2019 ook een weekend op het TT Circuit Assen.