De Grand Prix van India brengt niet alleen de Formule 1 voor het eerst naar het land, maar is ook het toneel van het eerste optreden van Metallica in India.

Metallica is de hoofdact tijdens het F1 Rocks-concert in New Delhi, dat op de vrijdag van het Grand Prix-weekend wordt gehouden. De Amerikaanse band bevestigt het nieuws op zijn officiële website.

“Er zijn niet veel plaatsen meer op de wereld waar we onze spullen en mensen nog niet naartoe hebben gesleept, dus dat maakt deze aankondiging extra speciaal”, luidt de boodschap. “Voor het eerst komen we naar India! Het werd wel eens tijd, nietwaar?”

Meer lawaaiig metaal rond de Grand Prix van India komt er mogelijk in de vorm van de Australische V8 Supercars. De organisatie onderzoekt de mogelijkheden om vanaf volgend jaar het voorprogramma van de Formule 1-race te verzorgen.

“Ze zijn nu nog druk bezig om het circuit gereed te krijgen, dus praten over onze klasse heeft even geen prioriteit”, zegt Peter Linford tegen een Australisch persbureau. “Het zou mooi zijn als er een Indiase coureur en een Indiaas team in de klasse gaan meedoen. Dan is er al een schare fans als het inderdaad tot een race in India komt.”