De Grand Prix van Mexico keert volgend jaar terug op de Grand Prix-kalender. Dat heeft Bernie Ecclestone, de commerciële uitbater van de Formule 1, bevestigd.

De Grand Prix van Mexico is 22 jaar geleden, in 1992, voor het laatst gehouden, maar maakt in 2015 dus een terugkeer op de racekalender van de koningsklasse, zo kondigt Ecclestone aan.

“Dit is goed voor zowel Mexico als de Formule 1 en ik denk dat we jarenlang veel gaan hebben aan deze samenwerking”, zegt Ecclestone, die een deal heeft gesloten na onderhandelingen met onder meer Tavo Hellmund, de man die er eerder ook al voor heeft gezorgd dat de Formule 1 nu in het Amerikaanse Austin racet.

De Grand Prix van Mexico gaat gehouden worden op het Mexico City-circuit, ook wel het Autódromo Hermanos Rodríguez genaamd. De omloop is 4421 meter lang en had eigenlijk dit jaar al weer aangedaan moeten worden, maar vertraging bij het moderniseren van het circuit heeft voor het uitstel gezorgd.

De definitieve layout staat overigens nog niet helemaal vast, terwijl volgens Autosport verder nog werk gedaan moet worden aan de faciliteiten voor de fans en teams, waaronder de pitstraat en paddock. De organisatie twijfelt er echter niet aan dat alles dit keer wel op tijd af komt.

Foto: de Formule 1 deed Mexico begin jaren ’90 voor het laatst aan. Hier de startgrid voor de Grand Prix van 1991.