Voormalig Formule 1-teambaas Giancarlo Minardi vindt dat de FIA zich meer moet inspannen voor jonge talenten. Hij pleit ervoor teams te verplichten op vrijdag een rookie in te zetten.

“Dankzij de opstapklasses zijn coureurs nu op jonge leeftijd in staat de overstap te maken naar de Formule 1 en zich snel aan te passen”, zegt Minardi. “Maar ze moeten dan wel de kans krijgen om een eerlijke strijd aan te gaan.”

“Op dit moment is er veel vergrijzing omdat er geen opvolging klaarstaat”, vervolgt Minardi. “Teams zijn bang om te investeren in jonge coureurs, omdat er niet getest mag worden. Er zijn te veel onzekerheden. Daardoor kiezen teams liever voor ervaren rotten.”

Minardi stelt een simpel recept voor. “Teams moeten wrden gedwongen een jonge coureur te laten rijden in de eerste vrije training”, vindt hij. “Op die manier worden de keuzes van de teams niet gedicteerd door budgetten, maar door talent.”

Sommige teams werken al op deze wijze, zo gaf Force India vorig jaar Paul di Resta een kans zich op vrijdag te bewijzen en mocht Daniel Ricciardo dit jaar trainingen voor Toro Rosso rijden, voordat hij bij HRT werd ondergebracht.