Het door de FIA voorgestelde nieuwe motorreglement voor 2013 is over het algemeen slecht ontvangen door de motorfabrikanten, maar zij lijken nu met een tegenvoorstel te komen, zo bericht Autosport.

De FIA had aanvankelijk voorgesteld vanaf 2013 met 1.6 liter viercilinder motoren te gaan rijden. Dat voorstel was ook al aangenomen, maar werd later alsnog hevig bekritiseerd door Formule 1-fans, Bernie Ecclestone en ook door drie van de vier motorleveranciers zelf.

Hoewel Renault namelijk vierkant achter het plan staat, is Ferrari er juist fel tegen, terwijl Mercedes en Cosworth het – vooral vanwege de ontwikkelingskosten – ook niet bepaald zien zitten over te stappen op de viercilinders.

Het Engelse Autosport weet nu echter te melden dat de motorfabrikanten en teams onderling tot een soort van compromis gekomen zijn en dit ook al hebben voorgelegd aan de FIA.

De motorfabrikanten hebben namelijk voorgesteld de door de FIA gewilde viercilinder motoren terzijde te laten liggen en in plaats daarvan over te stappen op V6-motoren.

Om de ontwikkelingskosten hiervoor verder te drukken, wil men deze zescilinders pas in 2014 in gebruik nemen en de komende twee seizoenen door blijven gaan met de huidige 2.4 liter achtcilinders.

De FIA’s World Motor Sport Council heeft eerder al aangegeven dat het bereid is de voorgestelde plannen uit te stellen of te herzien als de motorfabrikanten en teams zelf met een acceptabel tegenvoorstel komen.