Vanaf volgend jaar wordt er tijdens het seizoen getest. Een klein beetje. De FOTA voor het begin van het Europese seizoen, dat begint in Spanje, een testweek organiseren op het circuit in het Italiaanse Mugello.

De constructeursorganisatie FOTA kwam vanmorgen bijeen om het voorstel van de teams om tijdens het seizoen weer voorzichtig te testen af te ronden. Naast Mugello behoorden ook Silverstone, Barcelona en Jerez tot de mogelijkheden, zo schrijft Autosport.

De testweek in Mugello moet tijdens de eerste week van mei plaatsvinden. Het Italiaanse circuit is waarschijnlijk als winnaar uit de bus gekomen omdat de faciliteiten in orde zijn en het een goed parcours is om de aerodynamica van de wagens te testen. Ook helpt Ferrari mee om de test te organiseren waardoor er kosten worden bespaard.

De test in Italië wordt de enige testweek tijdens het seizoen. In februari en maart gaan de teams een keer testen in Jerez de la Frontera en twee keer in Barcelona. Ook gaat de FOTA de FIA verzoeken om de Indiase en Chinese Grand Prix om te draaien vanwege logistieke redenen. De twee races vinden al na elkaar plaats en het lijkt daarom een kleine moeite om de datums te verwisselen.