De Grand Prix van Maleisië verdwijnt na 2018 van de Formule 1-kalender. Het contract met de sport loopt dan af en zal niet worden verlengd.

Dat heeft de Maleisische minister van toerisme en cultuur, Nazri Abdul Aziz, bekendgemaakt. “De huidige overeenkomst loopt nog tot en met 2018 door, maar we zullen geen nieuw contract tekenen met de Formule 1.”

“Het aantal toeschouwers voor de race loopt terug, er is minder aandacht voor de sport en de kosten zijn bovendien met een factor van tien toegenomen sinds we de race voor het eerst organiseerden”, legt de minister de beslissing uit.

De Grote Prijs van Maleisië op het Sepang International Circuit is sinds 1999 een vaste waarde op de Formule 1-kalender, maar de toekomst van de race was al langer onzeker.

De organisatie achter de Grand Prix liet eerder dit jaar al weten dat de race in economisch opzicht niet meer genoeg opleverde. Dit zou onder meer komen omdat de sport het publiek niet meer zou aanspreken.

Ook zouden er problemen bestaan bij Petronas, de Maleisische aardoliemaatschappij die zowel de titelsponsor is van de Grand Prix van Maleisië als het Formule 1-team van Mercedes.