Een week geleden werd officieel bekend gemaakt dat de GP van Nederland in 2020 terugkeert op de Formule 1-kalender. Gelijktijdig richtte de organisatie een portaal in waar fans zich konden registreren om tickets te bemachtigen. De belangstelling daarvoor is massaal. Na amper een week zijn er al een half miljoen aanmeldingen via de website binnengestroomd.

Hoewel er nog geen kaarten verkrijgbaar zijn, en de eigenlijke registratie voor tickets pas volgende week (27 mei) begint, meldden al meer dan een half miljoen mensen zich aan via de officiële site van de Dutch GP om op te hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. De eigenlijke registratieperiode loopt van 27 mei tot en met 16 juni.

Lees ook: Registratie voor kaartverkoop GP van Nederland start 27 mei

Na het afsluiten van de registratieperiode ontvangt iedereen die zich heeft ingeschreven een e-mail met uitleg over hoe je tickets kunt aanvragen. Hoeveel tickets er beschikbaar zullen zijn, is momenteel nog niet bekend. Sportief directeur Jan Lammers meldde vorige week al dat de organisatie 200.000 bezoekers verwacht tijdens de Nederlandse GP, die voor mei 2020 – de exacte datum is nog niet bekend – op de kalender staat.

De organisatie is zich bewust van de immense interesse in kaartjes voor de Grand Prix van Nederland. “Als er meer inschrijvingen zijn dan tickets, wordt er geloot. Op deze manier hopen wij zoveel mogelijk fans een kans te geven om erbij te zijn”, klinkt het op de officiële site. Na het volgende succes van de Jumbo Racedagen afgelopen weekend (100.000 bezoekers in twee dagen), lijkt extra capaciteit bijna onvermijdelijk voor de organisatie.

Lees ook: Bevestigd: Zandvoort voor zeker drie jaar op Formule 1-kalender