HRT-coureur Narain Karthikeyan laat zich niet gemakkelijk de kaas van het brood eten. Volgens de Indiër is het onterecht dat hij de schuld kreeg voor de botsing tussen hem en Sebastian Vettel.

 

Karthikeyan maakt in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk dat wat hem betreft niet hij, maar Sebastian Vettel verantwoordelijk is voor het incident tussen de twee. Vettel reed in Sepang zijn linker achterband stuk op de voorvleugel van Karthikeyan, die daar een tijdstraf van twintig seconden voor kreeg.

 

Vettel wees dan ook met beschuldigende vinger naar de Indiër en zette dat kracht bij door hem uit te maken voor idioot en een komkommer op de weg, na hem eerder vanuit de cockpit al de middelvinger te hebben getoond. Karthikeyan ziet het zelf anders. “Wij hebben als achterblijvers net zoveel recht om op de baan te zijn als de rest. Meer dan aan de kant gaan kunnen we niet doen. Ze kunnen onmogelijk van ons verwachten dat we maar even naast de baan gaan rijden.”

 

“Ik heb veel respect voor wat Vettel in korte tijd heeft bereikt in de sport”, gaat Karthikeyan verder, “maar dit siert hem niet. Hij zal gefrustreerd zijn over het tot nu toe moeizame seizoen en dat moet ik nu ontgelden. Dat is niet alleen onprofessioneel, maar ook erg treurig.”

 

Het feit dat Vettel in een snellere auto rijdt, mag volgens Karthikeyan geen reden zijn om anderen dan maar uit te maken voor idioot. “Ik heb in alle vorige formuleklassen gewonnen. Ik heb deelgenomen aan de meest veeleisende Formule 3-race, te weten de Grand Prix van Macau, waarin ik bovendien poleposition wist te pakken. Ik heb daarom echt geen erkenning nodig van Sebastian Vettel”, aldus de anders zo rustige Karthikeyan.

 

Karthikeyan vindt de tijdstraf die hij opgelegd kreeg dan ook onterecht. Hij zou naar eigen zeggen niet eens de kans hebben gekregen zijn verhaal te doen bij de racedirectie: “Geen idee wat Vettel hun verteld heeft, maar de straf leek al een uitgemaakte zaak.”

 

De HRT-coureur wordt in ieder geval in zijn mening gesteund door het Force India-duo. “De beelden laten zien dat het niet de schuld was van Narain. Ik snap dan ook niet waar Vettel zijn uitspraken op baseert”, aldus Nico Hülkenberg. Di Resta heeft het incident weliswaar nog niet teruggezien, maar kan zich voorstellen dan Vettel in alle commotie de verkeerde woorden heeft gebruikt: “Emoties kunnen hoog oplopen in deze sport en dan zeg je wel eens de verkeerde dingen.” David Coulthard gaf eerder ook al aan dat Karthikeyan ‘zijn auto niet in het niets kan oplossen’, waarmee ook hij de kant van de Indiër koos.