Het zag er even veelbelovend uit voor Felipe Nasr toen hij rondenlang rondreed op de zevende plaats. Uiteindelijk finishte hij als dertiende, waar hij desondanks tevreden mee is.

“Ik startte natuurlijk achteraan, dus wat dat betreft mag ik denk ik niet ontevreden zijn met deze race. Met name in de eerste helft kon ik goed meekomen in de top tien. Mijn tempo op de zachte banden was niet verkeerd.”

Nasr kwam tijdens de safety car-fase op de zevende positie te liggen: “Het was toen nog te vroeg om te wisselen naar de superzachte banden, dus we bleven nog even buiten.”

Na zijn pitstop viel hij ver terug, om zich vervolgens weer op te werken naar de dertiende plaats. Naar eigen zeggen zat er ook niet meer in: “Dat was wel het maximaal haalbare. Maar we kunnen hier op voortborduren. Ik kijk in ieder geval uit naar de komende races.”

Ericsson
Waar Nasr tevreden is over zijn race, baalt Marcus Ericsson van de zijne: “We hadden het hele weekend het tempo al niet te pakken. Voor de race hoopten we dat de koelere omstandigheden in ons voordeel zouden werken, maar helaas was dat niet zo.”

“We moeten nu de aandacht verleggen naar Silverstone. Daar dienen zich vast weer nieuwe kansen aan voor ons, dus daar moeten we er weer staan.”