Felipe Nasr slaagde er in de Sauber in door te dringen tot Q2. Dat is dit seizoen bepaald geen vanzelfsprekendheid en dus is de Braziliaan tevreden.

“Ik denk dat het een goede kwalificatie was”, luidt het commentaar van Nasr na de kwalificatie waarin hij P16 voor zich opeiste. “Ik moet daar het team daar voor bedanken. Alles viel op zijn plek vandaag en het is mooi dat we daardoor de Renault en Manor konden verslaan.”

“De timing van het team was goed en ik maakte het op de baan af door op de limiet te rijden. We mogen tevreden zijn met een plekje in Q2. Natuurlijk ligt dat nog niet in de buurt van wat we werkelijk willen laten zien, maar het is een stap in de goede richting.”

Ericsson
Marcus Ericsson is een stuk minder gelukkig met zijn optreden op de zaterdagmiddag. Hij werd naar eigen zeggen gehinderd door verkeer in beide runs, maar toen hij eenmaal vrij baan had, maakte hij zelf de fout. Hij raakte de muur, waarna een snelle ronde een utopie was.

“Op een stratencircuit moet je zo dicht mogelijk bij de muren rijden om snel te zijn, maar helaas zat ik er iets té dichtbij. Ik toucheerde de muur en dat kostte me tijd. Ik ben dan ook niet tevreden met de negentiende tijd, maar morgen zal ik niet minder hard om knokken.”