Felipe Nasr is blij met de komst van de nieuwe investeerder Longbow Finance bij Sauber, al weet hij nog niet of hij daar volgend jaar de vruchten van kan plukken. “Alles ligt nog open voor volgend seizoen.”

“We hebben er lang op moeten wachten, maar er is eindelijk een oplossing gevonden voor de precaire financiële situatie”, zegt Felipe Nasr. “Dit biedt het team een nieuw perspectief voor de korte en lange termijn. Het zal niet opeens veel beter gaan, maar we kunnen nu eindelijk aan de slag met de updates die we al in de pijplijn hadden. Het licht staat eindelijk op groen.”

Nasr was op de fabriek toen het nieuws werd bekendgemaakt. “Er viel een last van ieders schouder”, stelt hij. “Het is voor ons allemaal een nieuw begin. We kunnen ons weer volledig gaan richten op ons werk. Dit geeft iedereen meer stabiliteit. Er zijn serieuze plannen en dit kan alleen maar goed zijn voor het team, zeker op de lange termijn.”

Over zijn eigen toekomst blijft Nasr enigszins op de vlakte. Zijn contract bij Sauber loopt het eind van het seizoen. Een langer verblijf noemt hij ‘nog altijd een optie’, maar hoewel hij het zelf nog te vroeg vindt om de onderhandelingen te openen, weet hij wel dat zijn managers ook met andere teams spreken.

“Alles ligt nog open”, vertelt Nasr. “Ik heb veel vertrouwen in Sauber. Zeker na alles wat het team heeft moeten doorstaan. Ze hebben me vorig jaar de kans gegeven te debuteren in de Formule 1 en ik kende een sterke start. Daarna werden we echter gehinderd doordat we onze auto niet konden ontwikkelen. In een competitief veld is dat funest. Maar de toekomst ziet er nu een stuk beter uit, dus ik zou graag blijven.”