De Nederlanders Nigel Melker en Daniël de Jong hebben lekker meegedraaid tijdens de GP2-test die de afgelopen twee dagen in Barcelona gehouden is op het Circuit de Catalunya.

Melker en De Jong kwamen allebei zowel gisteren als vandaag in actie en waren allebei – op zowel een droge als natte baan – snel onderweg.

De Jong was gistermiddag zelfs de snelste man op de baan, nadat hij in de ochtend al van zich had doen spreken met een tweede tijd. Ook vandaag opende hij prima met een vijfde tijd, waarna hij in de middag genoegen moest nemen met een elfde tijd, welke hij niet meer kon verbeteren vanwege een rode vlag op het eind.

De Jong – die afgelopen jaar tijdens vier evenementen en acht races in de GP2 meedeed – reed zowel gisteren als vandaag voor het team van Coloni. De Nederlander hoeft bij dat team echter niet op een GP2-zitje voor 2013 te rekenen, want Coloni doet volgend jaar namelijk niet meer mee in de GP2.

Dan Melker. Hij was gisteren voor het team van DAMS aan het werk en wist tijdens de ochtendsessie op dinsdag een derde tijd neer te zetten, waarna hij in de middag de elfde positie innam.

Melker was vandaag, maar ditmaal in een bolide van Racing Engineering, tijdens de ochtenduren goed voor een vierde tijd. In de middag deed de coureur uit Barendrecht het vervolgens één plaatsje beter op P3.

Melker, die afgelopen seizoen voor Ocean Racing uitkwam, liet eerder al optekenen dat deze testdagen belangrijk voor hem zijn met oog op volgend jaar. In 2013 wil de 21-jarige, die 2012 als een leerjaar beschouwde, namelijk scoren, en om dat voor elkaar te krijgen hoopt hij een contract bij een beter team – zoals DAMS of Racing Engineering – af te dwingen.

Foto: Nigel Melker in actie voor DAMS. © GP2 Series Media.