De gouverneur van de Amerikaanse staat New Jersey heeft bevestigd dat hij een deal met Bernie Ecclestone heeft gesloten en de Formule 1 vanaf 2013 tien jaar lang in New Jersey komt racen.

“Ik ben er erg gelukkig mee dat New Jersey de Formule 1 vanaf 2013 mag verwelkomen”, zegt Christie, die een tienjarige overeenkomst voor de Grand Prix heeft afgesloten. “Hiermee brengen we één van de meest populaire en spannende sporten ter wereld naar onze regio.”

“De race gaat op een 5,1 kilometer lang stratencircuit gehouden worden”, vervolgt Christie. “De baan loopt over bestaande wegen door Weehawken en West New York, en er zullen vanuit de hele wereld mensen naar New Jersey toestromen om naar de race op dit unieke en spannende circuit te komen kijken”, zo is hij vol vertrouwen.

Aangezien Weehawken en West New York aan de oever van de Hudson-rivier liggen en uitkijken op New York, gaat Bernie Ecclestone’s lang gekoesterde wens om een race te houden met New York op de achtergrond dus eindelijk in vervulling.

De burgemeesters van Weehawken en West New York, Richard Turner en Felix Roque, laten in een gedeelde verklaring bovendien weten dat zij denken dat de Grand Prix van grote waarde gaat zijn voor de economie in hun steden: “In deze moeilijke economische tijden kan een Formule 1-race zowel direct als indirect een zeer positieve economische stimulans zijn.”

De burgemeesters benadrukken echter wel dat ze niet van plan zijn om belastingcenten te gebruiken om de Grand Prix te financieren. Een slimme opmerking van beide heren, want dat heeft de groep die vanaf volgend jaar een race in het Texaanse Austin organiseert nogal in de problemen gebracht.

Tavo Hellmund, de organisator en promotor van de race die vanaf 2012 in Texas gehouden gaat worden, zegt op zijn beurt tegen ESPNF1 dat het geen problemen voor ‘zijn’ race oplevert dat er vanaf 2013 ook in New Jersey geracet gaat worden: “New Jersey en Texas liggen meer dan drieduizend kilometer bij elkaar vandaan en de twee Grands Prix bieden racefans twee hele aparte en unieke ervaringen.”

“Deze twee totaal verschillende gebieden gaan elk op hun eigen manier geweldige locaties worden waar de Formule 1 komt racen, en ze zullen er allebei aan gaan bijdragen dat de Formule 1 meer aantrekkingskracht en steun krijgt vanuit Amerika.”