ExxonMobil heeft een nieuwe brandstof ontwikkeld voor Red Bull, die het team uit Milton Keynes komend seizoen extra vermogen moet opleveren en de Honda-motor efficiënter zou maken. “De nieuw ontwikkelde brandstof werkt in harmonie met onze nieuwe motor.”

Nadat er vorig jaar geen fuel upgrade was toegestaan, mogen de teams ook in 2021 met maar één brandstofspecificatie rijden. De nieuwe brandstof is er dus op ontwikkeld om vanaf de openingsrace in Bahrein het maximale uit de Honda-krachtbron te halen.

Lees ook: Gasly looft Red Bulls en Alpha Tauri’s nieuwe Honda-motor: ‘Een grote stap vooruit’

ExxonMobil bouwde daarvoor verder op het product van vorig jaar. “Na een succesvol verlopen jaar zonder engine penalty’s zijn we voor deze upgrade verder op zoek gegaan naar nog meer performance en betrouwbaarheid”, legt Tomek van ExxonMobil uit.

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner heeft vertrouwen in de race fuel van Esso Synergy. “Het afgelopen jaar hebben de specialisten van ExxonMobil nauw samengewerkt met onze engineers en die van Honda om tot een brandstof te komen die volledig in harmonie werkt met onze nieuwe power unit en de RB16B”, vertelt de Brit. “Elk element vormt een enorm waardevol wapen in het arsenaal waarmee het team dit jaar ten strijde trekt in het wereldkampioenschap.”

Pierre Waché, technische directeur bij Red Bull, benadrukt tot slot het belang van de nieuwe brandstof. “Brandstof is een enorm belangrijk component en de juiste formule kan niet alleen tot meer vermogen en een hogere efficiëntie leiden, maar kan de fabrikant ook verschillende aanknopingspunten geven om bepaalde dingen verder te ontwikkelen die de prestaties kunnen helpen optimaliseren.”

Lees ook: Bandenpistolen, de nieuwe trend van 2021?