Hoewel hij zelf nog geen meter in een 2014-bolide heeft gereden, is Force India-coureur Nico Hülkenberg als toeschouwer (nog) niet onder de indruk geraakt van de ‘nieuwe’ Formule 1.

Terwijl teamgenoot Sergio Pérez gisteren en vandaag aan het werk was in de Force India VJM07, heeft Hülkenberg in Jerez gekeken en geluisterd naar de nieuwe generatie Formule 1-auto’s, voorzien van opvallend lage neuzen en V6-motoren.

Echt warmlopen voor de vernieuwde Formule 1, doet Hülkenberg nog niet. “Ik vind het geluid van de nieuwe V6-motoren eerlijk gezegd een beetje teleurstellend”, zegt hij. “Ik mis het geschreeuw van de V8-motoren, met hun hoge toeren. De auto’s zijn nu een stuk stiller en klinken als DTM-auto’s.”

Hoewel Hülkenberg niet uitsluit dat het geluid ‘misschien nog beter wordt’, denkt de Duitser niet dat de beleving vergelijkbaar wordt met die uit het vorige tijdperk. Wat hem verder tegenstaat, zo vertelt hij, is de look van de nieuwe bolides: “Het is op zich leuk dat teams met zoveel verschillende ontwerpen op de proppen zijn gekomen, maar de nieuwe auto’s zijn niet bepaald mooi.”