Wanneer over anderhalve week in Jerez de wintertests beginnen, komt Force India nog eenmaal in actie met de oude auto. Dat heeft de Brits-Indiase renstal bekend gemaakt.

Voor woensdag heeft het team in Mexico-Stad weliswaar een grote onthulling gepland, maar daarbij gaat het enkel om een geheel opgefriste kleurstelling, in de stijl van nieuwe hoofdsponsor América Móvil. De nieuwe wagen zelf maakt nu vermoedelijk pas zijn debuut bij de tweede wintertest, vanaf 19 februari in Barcelona.

Dat Force India de nieuwe bolide nog even in de garage laat, komt niet als een volledige verrassing. Onlangs liet technisch directeur Andrew Green tegenover Autosport al wat hints vallen: “Er valt wat voor te zeggen om de auto nog drie weken langer door te ontwikkelen, en dan pas in Barcelona de baan op te sturen.”

De situatie met de nieuwe auto’s is dit jaar namelijk behoorlijk anders dan vorig jaar, toen de debuterende hybride turboaandrijving een groot vraagteken vormde. “Vorig jaar, toen we zowel de nieuwe krachtbronnen als het nieuwe chassis moesten testen, was het belangrijk om veel kilometers op de teller te krijgen”, zei Green. “Maar dat is nu minder belangrijk. Beide benaderingen hebben hun voor- en nadelen.”