Lotus heeft een nieuwe mede-eigenaar gevonden. Infinity Racing neemt 35 procent van de aandelen over van Genii Capital, dat onder leiding van Gerard Lopez de zeggenschap over het team behoudt.

Infinity Racing, niet te verwarren met het automerk Infiniti dat Red Bull Racing sponsort, is een investeringsmaatschappij waarin een manager van een Amerikaans hefboomfonds, een in Abu Dhabi gevestigde internationale zakengroep en de belangen van een koninklijke familie van een olieproducerend land zijn verenigd.

Gerard Lopez (links op de foto, naast teambaas Eric Boullier), mede-oprichter van Genii Capital blijft voorzitter van het Lotus F1 Team. “Deze samenwerking maakt het voor ons mogelijk om zowel op technisch vlak als op het gebied van marketing stappen voorwaarts te maken”, zegt hij. Eric Lux, ceo van Genii Capital en lid van de raad van bestuur vult aan: “We hebben een partner gevonden met de juiste contacten, expertise op het gebied van technologie en een mondiaal bereik. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Namens Infinity Racing spreken voorzitter Mansoor Ijaz en vice-voorzitter Suhail Al Dhaheri hun ambitie uit. “We zijn vereerd deel uit te maken van de opmars van dit team. Genii Capital bouwt Lotus F1 Team uit tot een serieuze speler aan de top van de Formule 1. De teamgeest spreekt ons aan, een ontspannen maar prestatiegerichte sfeer.”