Het team van Sauber heeft bekend gemaakt dat de C32, de bolide die het volgend seizoen wil inzetten, door alle FIA-crashtests is gekomen.

Sauber is zodoende het eerste team dat haar nieuwe auto met succes door alle verplichte crashtests van de autosportbond heeft weten te krijgen, of in ieder geval de eerste renstal om bekend te maken dat haar bolide door alle tests gekomen is.

Door de crashtests met succes te doorstaan, is de C32 nu volledig goedgekeurd om volgend jaar tijdens de wintertests het circuit op te gaan en daarna tijdens het seizoen ingezet te worden.

Sinds begin 2012 is het verplicht om de tests met succes te doorstaan om toestemming te krijgen mee te doen aan de wintertests. Het doorstaan van deze botsproeven is overigens niet louter een formaliteit: het team van Marussia slaagde er begin 2012 niet in door één van de achttien verschillende tests te komen, met als gevolg dat het niet mee mocht doen aan de laatste wintertest.

De Sauber C32 zal volgend jaar bestuurd gaan worden door Nico Hülkenberg en Esteban Gutiérrez, de twee nieuwe coureurs van het Zwitserse team. De Nederlander Robin Frijns is volgend jaar de test- en reserverijder van Sauber. Of en hoeveel tijd hij gedurende het jaar en tijdens het voorseizoen in de C32 gaat krijgen, is nog niet bekend.

Foto: de Sauber C31 van 2012. © Racepictures.