*

Nieuwe Sauber niet op tijd gereed voor eerste test

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

18 januari 2016 15:03

Nieuwe Sauber niet op tijd gereed voor eerste test
Racepictures

Sauber komt bij de eerste wintertest nog niet in actie met de nieuwe auto. De bolide maakt zijn debuut pas later, bij de tweede test.

Het Zwitserse team is er wel gewoon bij als de Formule 1-wagens van 22 tot 25 februari in Barcelona voor het eerst dit jaar de baan weer op gaan. Sauber zet dan een aangepaste en van een nieuwe kleurstelling voorziene versie in van de C34 van afgelopen jaar, meldt Autosport.

De seizoensopening in Melbourne stond aanvankelijk gepland voor begin april, maar werd door de FIA vervroegd tot 20 maart. Daarmee verschoof de eerste wintertest ook twee weken naar voren. Volgens Autosport heeft Sauber de beslissing niet genomen omdat het achter loopt in de ontwikkeling van zijn nieuwe auto, maar omdat dat wegens de kalenderverschuiving zo beter uitkwam.

Naar de tweede en laatste wintertest, tevens in Barcelona, neemt Sauber de nieuwe C35 waarschijnlijk wel mee. De Zwitserse formatie heeft voor komend seizoen opnieuw Felipe Nasr en Marcus Ericsson onder contract als racecoureurs.

Lees meer over

Sauber Test