De nieuwe bolide van het team van Sauber, de eerste met Alfa Romeo als titelsponsor, wordt op 20 februari online gepresenteerd.

Dat heeft het Zwitserse team via Twitter bekendgemaakt. De 2018-Sauber krijgt de typeaanduiding C37 en zal, in tegenstelling tot de C36 van 2017, over een actuele specificatie Ferrari-motor beschikken.

De formatie uit Hinwil treedt in 2018 aan met Marcus Ericsson en Charles Leclerc als coureurs. Ferrari protegé Leclerc werd in 2017 kampioen in de Formule 2, Ericsson gaat zijn vierde seizoen met Sauber in.

Sauber sloot eind november een deal met Alfa Romeo. Het aan Ferrari gelieerde automerk wordt titelsponsor en gaat verder op ‘strategisch, commercieel en technisch’ vlak met Sauber samenwerken.

Sauber is het zevende team dat een datum heeft geprikt voor de presentatie voor haar 2018-auto. Vooralsnog lijkt Williams haar nieuwe auto als eerste te presenteren, op 15 februari.

Update – 17:50. Renault heeft als achtste team bekendgemaakt wanneer het haar nieuwe bolide toont. Het doet dat 20 februari, op dezelfde dag als Sauber.

Data teampresentaties 2018
15 februari – Wiliams
20 februari – Sauber, Renault
22 februari – Ferrari, Mercedes
23 februari – McLaren
25 februari – Toro Rosso, Force India