Bernie Ecclestone heeft een nieuwe concept-racekalender ingediend voor 2014. Op de kalender staan 22 races ingepland, waaronder de Grand Prix in New Jersey.

Ecclestone diende eerder deze maand ook al een kalender in voor volgend jaar. Toen stonden er 21 races op: de Grand Prix van India, dit jaar nog wel op de kalender, was weliswaar verdwenen, maar Rusland en Mexico kwamen er bij.

Zo’n twintig dagen later heeft Ecclestone volgens het doorgaans goed geïnformeerde Autosport nu een tweede variant van de kalender ingediend, met nog een extra ingeroosterde race, in dit geval voor het eerste weekend van juni. Hoewel er officieel nog geen race is ingedeeld op deze positie, is de plek volgens Autosport door Ecclestone gereserveerd voor de veelbesproken Grand Prix in New Jersey.

New Jersey
Aan de race in New Jersey, met uitzicht op de skyline van New York, wordt al jaren gewerkt. De race had eigenlijk dit seizoen voor het eerst verreden moeten worden, maar door financiële en logistieke problemen kwam het daar niet van. Dergelijke problemen spelen de beoogde race ook nu weer parten, maar Ecclestone houdt vertrouwen en langzaam maar zeker schijnt er schot in de zaak te komen.

Ecclestone heeft nu dus een plekje vrijgehouden voor New Jersey. Op zondag 1 juni 2014 hoopt hij daar te racen. Wat echter nog wel een mogelijk logistiek probleem vormt, is dat de race in New Jersey direct op die in Monaco volgt en eveneens direct gevolgd wordt door Canada. Het is dus niet uitgesloten er nog met races geschoven gaat worden, mocht New Jersey definitief doorgang krijgen.

Kalender
De voorgestelde kalender is verder in grote lijnen hetzelfde als de kalender die eerder deze maand uitlekte. Alleen de races in China en Zuid-Korea zijn erop omgewisseld. Het doorgaan van Zuid-Korea is overigens onder voorbehoud, en hetzelfde geldt voor Mexico. De FIA World Motor Sport Council houdt eind volgende week een stemming over de kalender.

De voorlopige kalender:

16 maart: Australië
23 maart: Maleisië
6 april: Zuid-Korea
13 april: China
27 april: Bahrein
11 mei: Spanje
25 mei: Monaco
1 juni: NNB (New Jersey)
8 juni: Canada
22 juni: Oostenrijk
6 juli: Engeland
20 juli: Duitsland
27 juli: Hongarije
24 augustus: België
7 september: Italië
21 september: Singapore
5 oktober: Japan
19 oktober: Rusland
26 oktober: Abu Dhabi
9 november: Mexico
16 november: Amerika
30 november: Brazilië

Foto: aan de faciliteiten voor het stratencircuit in New Jersey wordt nog hard gewerkt.