*

Nipter dan Gasly in Brazilië: Verstappen wint simrace met 0,001 seconde voorsprong

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

20 januari 2020 16:22

Nipter dan Gasly in Brazilië: Verstappen wint simrace met 0,001 seconde voorsprong
Motorsport Images

Terwijl teams en coureurs druk in de weer zijn zich voor te bereiden op het seizoen 2020, onderhoudt Max Verstappen zijn stuurkunsten met simracen. Verstappen nam afgelopen weekend deel aan een kwalificatiewedstrijd in de Porsche Esports Supercup, en die won hij nipt. Heel nipt.

Max Verstappen staat net als McLaren-coureur Lando Norris bekend om zijn simracen. Afgelopen weekend deed de Nederlander mee aan een kwalificatiewedstrijd in de Porsche Esports Supercup. Verstappen won de wedstrijd, al was de marge naar de tweede erg klein.

Lees ook: Horner: ‘Max Verstappen opende mijn ogen voor simracen’

Verstappen leidt bij het ingaan van de laatste ronde. Uiteindelijk komt het aan op een sprint naar de lijn. Tegenstander is de Fransman Thibault Cazaubon. De Fransman kan zich dankzij de slipstream langs Verstappen zetten, maar komt net te kort. Op de meet is het verschil 0,001 seconden. Verstappen wint zo de simrace met een verschil van een duizendste van een seconde.

Bekijk de finish hier:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lees ook: Norris en Hamilton oneens met Villeneuve’s opmerking over simracen: ‘Gewoon een excuus’