De Franse overheid steunt de plannen om de Formule 1 weer naar Frankrijk te halen, maar tot een overeenkomst is het nog niet gekomen. Dat zei de Franse premier Francois Fillon gisteren in Paul Ricard.

 

Volgens Fillon zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium, maar nog niet afgerond. Zo zoekt de Franse organisatie nog een partner om de licentie te delen.

 

“Het is niet haalbaar om elk jaar een race te organiseren in Frankrijk”, aldus Fillon. “Ons plan is om het jaar een Grand Prix te houden op Paul Ricard en het andere jaar in een ander land.”

 

België lijkt de meest voor de hand liggende kandidaat. “De voorstellen zijn redelijk, maar er is nog geen akkoord”, stelt Fillon.  

 

Ook over de financiële voorwaarden is nog geen overeenstemming bereikt. Volgens Fillon is er een verschil van ongeveer twee miljoen euro tussen wat Formula One Management vraagt en wat de organisatie bereid is te betalen.

 

“De overheid steunt de plannen, maar we gaan niet verder dan dat”, zegt Fillon. De Grand Prix-organisatie moet dus zelf voor het budget zorgen. Fillon kon nog geen datum noemen waarop de Franse Grand Prix zou kunnen terugkeer. Mogelijk is dat pas in 2014 het geval.