RTL is gestopt met het uitzenden van de Formule 1, maar dat betekent niet dat de Nederlandse fans verstoken blijven van de beelden. Sport1 zendt alles live uit, maar er zijn ook alternatieven waar geen decoder voor nodig is.

Het grote voordeel van de ‘nieuwe’ Formule 1-uitzendingen op Sport 1 is dat alles live is. En met het woord ‘alles’ overdrijven we niet. Zowel de vrije training, de kwalificaties als de race worden rechtstreeks uitgezonden, zonder reclames. Ronald van Dam, oud-hoofdredacteur van Formule 1, verzorgt het commentaar en Olav Mol reist naar alle races voor interviews en leuke items.

Met een abonnement op Sport1 kun je als kijker via je pc of tablet genieten van Formule 1 op zes verschillende kanalen. Op het hoofdkanaal wordt de race getoond die je gewend bent. Oftewel de beelden die de regisseur je voorschotelt. Maar afhankelijk van wat er vanaf het circuit wordt doorgeseind, zijn er extra feeds zodat je zelf kunt bepalen vanuit welk gezichtspunt je de race wil kijken.

De prijzen voor Sport 1 variëren per kabelmaatschappij, maar tot 15 maart geldt vrijwel over een aanbieding om de eerste drie maanden voor 5 euro per maand te kijken. Kijk voor meer informatie op: https://abonneren.sport1.nl/

Wil of kun je niet betalen, dan zijn er andere opties, ook zonder schimmige streams. Zo zendt Veronica dit jaar drie races live uit: Canada, de Verenigde Staten en Brazilië. Van de overige zestien Grands Prix wordt een samenvatting getoond. Het Duitse RTL zendt alle races uit, maar zit niet bij alle televisieaanbieders in het standaardpakket. In België zijn de Grands Prix te zien op VIER en La Deux. 

Op de BBC worden de races in China, Spanje, Canada, Engeland, België, Italië, Japan, India en Brazilië live uitgezonden en ruime samenvattingen van de overige races. Ben Edwards en David Coulthard zijn daar de vaste commentatoren. Lee McKenzie krijgt gezelschap van Tom Clarkson als pitreporter en Suzi Perry neemt de presentatie over van Jake Humphrey. Daarnaast zendt BBC Two van de live uitgezonden races ook de vrije trainingen in zijn geheel uit.

Meer informatie over de uitzendingen van Sport 1 is te vinden in het nieuwe nummer van Formule 1.