Lando Norris start de Grand Prix van Hongarije zondag vanaf de vierde plaats. De coureur van McLaren was al het hele weekend snel en kwalificeerde zich zaterdagmiddag keurig achter George Russell, Carlos Sainz en Charles Leclerc.

Waar teamgenoot Daniel Ricciardo dit weekend weer niet op de toppen van zijn kunnen presteerde, daar wist Norris alles uit zijn MCL36 te halen. De Engelsman was vijfde in Q1, zesde in Q2 en bewaarde zijn beste rondje voor de allesbeslissende Q3. Zijn 1:17.769 was weliswaar twee tienden langzamer dan de derde tijd van Leclerc, maar drie tienden sneller dan de 1:18.018 van Esteban Ocon achter hem.

Lando Norris sprint naar de vierde plaats (Motorsport Images)

“Ja, we waren vrij snel”, zei Norris voor de camera van de Formule 1-organisatie. “Ik ben erg blij met de vierde plaats, een positie die ik niet had verwacht. Ik bedoel, voor twee Red Bull starten is boven verwachting, maar ook het gat naar de Ferrari’s, slechts twee tienden achter Charles is niet veel. Zeker als je weet dat ze een veel sneller auto dan wij hebben. Dus ja, ik ben blij.”

Bullshit!

Norris was op geheel eigen wijze blij voor zijn maatje Russell die op de Hungaroring zijn eerste pole pakte. “Al dat geblabla van Mercedes gisteren dat ze zo langzaam waren… bullshit”, lachte de Engelsman. “George heeft het uitstekend gedaan, dus gefeliciteerd. Zijn eerste polepostion, eindelijk evenveel als ik er heb.” Norris vierde zelf vorig jaar in Rusland zijn eerste pole.

Over zijn kansen voor zondag zei Norris. “Mercedes is duidelijk sneller dan wij zijn, maar ik denk dat we morgen een prima race kunnen hebben. Ik kan met de mannen voor me vechten, maar het belangrijkste zijn de coureurs achter me. Zolang ik die voorblijf, ben ik al lang blij.”

Weekendweerbericht GP Hongarije: regen, onweer en wind boven de Hungaroring