Zoals al voorspeld gaan we een natte zaterdag tegemoet op de Hungaroring. Was het vrijdag nog droog op het circuit ten oosten van Boedapest, vannacht is er regen en onweer gearriveerd.

Weerplaza verwacht voor zaterdag pittige buien en meer onweer. De derde vrije training die om 13:00 uur begint, zou weleens een waterballet kunnen worden. De vraag met het oog op de kwalificatie is wanneer de buien weggetrokken zijn: gebeurt dat ruim voor, tijdens of zelfs na de kwalificatie? Zodra de buien zijn verdwenen, breekt naar verwachting ook meteen de zon en dat zou kunnen leiden tot een kwalificatie op een opdrogende baan. De temperatuur komt zaterdag niet boven de 24 graden uit, een stuk lager dan vrijdag.

Tijdschema GP Hongarije: Reguliere starttijden, maar het weer kan wél voor verrassingen zorgen

De weersomstandigheden zondag zijn weer compleet anders. De zon laat zich tot de middag niet zien, er staat een flinke bries bij een maximumtemperatuur van 23 graden en dat betekent dat ook de asfalttemperatuur niet heel hoog zal zijn. In de middag vanaf 17:00 uur is er een minimale kans op een regenbui, en daarnaast kunnen windvlagen voor verrassingen zorgen.

De actuele buienradar voor Boedapest