Lando Norris denkt dat hij het maximale eruit heeft gehaald met zijn zesde tijd in de kwalificatie voor zijn thuisrace op Silverstone. In de race zou een zesde of zevende plek er ook in moeten zitten, denkt hij.

Gevraagd door Viaplay of de zesde plek zo’n beetje het maximale was, antwoordt Norris namelijk dat hij denkt van wel. “Mijn enige kans op meer, was misschien om nog voor Lewis Hamilton te staan. Hij verbeterde zich echter in zijn allerlaatste ronde, terwijl ik twee fouten maakte”, geeft Norris toe.

Lees ook: Sainz houdt Verstappen op valreep van poleposition af op nat Silverstone

Norris is desondanks blij met zijn zesde startplek. “Ik sta voor één Mercedes”, doelt hij op die van George Russell op plek acht, “terwijl ik er misschien voor nóg eentje had kunnen staan. Mercedes heeft een snelle auto en daarnaast veel updates gebracht, terwijl wij geen updates hebben. Dus ik ben blij.”

Wat zijn kansen voor de zondagmiddag betreft, mikt Norris op een zesde, zevende plek. “Mijn derde tijd uit de tweede training, zoiets is niet realistisch. Mijn zevende tijd uit de derde training is realistischer qua waar we staan. Onze auto is redelijk, verder wordt het een lange race waarin banden sparen cruciaal is.”

Lees ook: Verstappen start Britse GP vanaf P2: ‘Q3 is vaak een loterij’